Zümmögő Ház Zuglóban

Zümmögő Zenebölcsi a Csizmás Kandúr Játszóházban
Elérhetőségek:
G. Tóth Anita : 0630-6475604
Dallos Judit: 0630-5316439
Címünk: Zugló, Dorozsmai u.56
Honlap: www.dorozsmahaz.com
email: anita.gtoth@gmail.com

Játszóházunk és programjaink színhelye már 2013 óta üzemel Zuglóban és azóta folyamatosan változik, vendégeink igényeihez igazítjuk szolgáltatásainkat. Kezdetben főként felnőtt mozgásórák illetve tanácsadás volt a fő területünk, majd rájöttünk, hogy milyen nagy igény van Zuglóban a minőségi családi és gyermek programokra. Azóta ezt az irányt képviseljük, így indultak el a gyermek balett órák, tornák, magyar és idegen nyelvű zenés foglalkozások,  kézműves programok, gyerekzsúrok, de természetesen helyet kapnak a mai napig a felnőtt programok, logopédiai, pszichológiai tanácsadás illetve otthont adunk a Sóban Jó Sószobának és az Álomfotó Stúdiónak is. Fő tevékenységünké vált a fél napos gyermek felügyelet, vagyis a miniovi, ahová heti 2-3 vagy 5 délelőtt tudnak jönni a bölcsődés korú gyerekek. A 3 csoportban jelenleg több mint 50 kis miniovis jár heti rendszerességgel.

Minden nap amikor megérkezem a házba, valahogy haza érkezem. Fantasztikus csapatmunka van minden program mögött, amiért nagyon hálás vagyok azoknak, akikkel együtt dolgozom. Szeretem, hogy név szerint ismerjük a vendégeket, akik hozzánk járnak, hogy látjuk, hogyan válnak a Maminbabára érkező babák kisgyerekké és hogy hogyan kezdenek el Kalimpával játszani a Mocorgón, ha már nem csak az anyucik tornázhatnak. Szeretem látni, ha a kicsik lecsapnak a gitárra a Zümmögő foglalkozások végén, és hogy csak akkor sírnak, amikor haza kell indulni.

A ház mind a 4 szintje teli van álmokkal, olyanokkal amik már megvalósultak, és olyanokkal amik még váratnak magukra, a Dorozsma Ház minden munkatársa azon dolgozik, hogy változást hozzon egy szürke hétköznapba, hogy valami újat, valami jót adjon, azoknak akik hozzánk látogatnak.

Foglalkozásaink:

Babásoknak:

Babjelnyelv tanfolyam:

Zümmögő Ház Dorozsma babajelnyelvA Csoportos Babajelnyelv Oktatás egy 5 hetes, heti 1 órás élő tanfolyam, amely során más babajelelő anyukákkal közösen tanulhatod meg a babajelnyelv alapjait, és a módszert, amivel gyermekednek is megmutathatod a jeleket. A tanfolyam órái minden héten ugyanabban az időpontban vannak, így könnyű beépíteni a napi- és hetirendbe. Az órára magaddal hozhatod – sőt, hozd is magaddal! – babádat; nem kell bébiszittert keresned. Tanulás közben sokat játszunk, éneklünk, mondókázunk és ez a gyerekeket is leköti. Bár a babajelnyelv tanfolyam során csak a mamákat tanítom, a gyerekek mégis szivacsként szívják magukba a tudást és a 3-4. alkalommal már maguk is elkezdik utánozni a felnőttektől látottakat.

A Csoportos Babajelnyelv Oktatás egyik nagy előnye, hogy az 5 hetes kurzus során igazi, őszinte barátságok születnek az anyukák és a gyerekek között is, a tanfolyam végére igazi csapattá alakulunk. A legtöbben a tanfolyam vége után is tartják a kapcsolatot egymással, akár élőben, akár a zárt, exkluzív Facebook csoportunkban, ahol bármikor megoszthatják egymással tapasztalataikat, történeteiket.

Maminbaba: 

Maminbaba a szórakoztató latin fitness Zugló XIV kerületA Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító, nőies mozgásforma latin tánc alapokkal. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Csak olyan mozdulatokkal dolgozunk, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes és biztonságos, így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. A Maminbabát gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó is ajánlja kisbabás és várandós anyukáknak is! Légy részese Te is a maminbabás életérzésnek.

Babamasszázs tanfolyam:

BABAMASSZÁZS TANFOLYAM GYAKORLÓ SZÜLŐKNEK és NAGYSZÜLŐKNEK kisgyermekkel (6 hetes kortól 1 éves korig)

Miért jó a rendszeresen végzett babamasszázs a BABA számára?

– kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatot, segít a napi ritmus kialakításában,
– csökkentheti a felfúvódást, így enyhítheti a hasfájást,
– erősítheti az izomzatot, javíthatja a test mozgáskoordinációját,
– a masszázs stimulálja a bőrt, így javítja a vérkeringést és a vér oxigénellátását.

– …. és még sok minden másra, GYERE EL és TUDD MEG!

Zümmögő:

Zümmögő Ház Dorozsma MinioviA Zümmögő foglalkozás a magyar néphagyományokra épül. A programon felcsendülnek népdalok, gyermekjátékdalok, mondókák és komponált gyermekdalok. A dallamok és mondókák összefonódnak a mozgással, ezért nem csak a zenei képességek fejlődnek, hanem a gyermekek mozgáskultúrája is. Mindezek nagyon fontosak, de a leglényegesebb célja a programnak az anya és gyermek közti meghitt kapcsolat kialakítása. Az ölbeli játékokkal, ringatókkal, simogatókkal, csiklandozókkal felejthetetlen közös élményhez jutnak a családok. Minden érintésben benne van a szeretet, amit dallam nélkül nem lehetne szavakba önteni!

Rhyme Time

Zümmögő Ház Dorozsma Rhyme TimeAngol zenebölcsi ismert angolszász dalokkal és mondókákkal 6 hónapostól 3 éves korig. A kicsik játékosan ismerkednek az angol nyelv alapjaival, mókás eszközökkel tesszük érdekessé és változatossá az együtt töltött időt. A közösségünkhöz csatlakozók kiváló alapot kapnak az otthoni kétnyelvű neveléshez.

Mocorgó bábos torna

Zümmögő Ház Dorozsma MocorgóKalimpa a bábok bábja elindult a nagyvilágba! Hétről-hétre, meséről-mesére, egyre nagyobb bepillantást nyerünk Kalimpa varázslatos világába. Ebben a mesevilágban énekek, mondókák és játékok között kalandozva a Mocorgó foglalkozás célja a mozgás megszerettetése, a mozgáskedv megőrzése, a mozgástapasztalatok bővítése, a fizikai erőnlét és a testi képességek fejlesztése, valamint a mozgás eszközeivel az értelmi struktúrák és a szociális képességek fejlesztése.

Kismamáknak:

Babamasszázs

Az előzetesen megtanult babamasszázs segít szülői önbizalom erősítésében, akár a gyermeked  5. napjától kezdve egy csodás élményt nyújthat mindkettőtök számára.

Miért jó a rendszeresen végzett babamasszázs a BABA számára?

- kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatot, segít a napi ritmus kialakításában,
– csökkentheti a felfúvódást, így enyhítheti a hasfájást,
– erősítheti az izomzatot, javíthatja a test mozgáskoordinációját,
– az érintés által a babák biztonságérzetét, lelki stabilitását alakítjuk ki.

- …. és még sok minden másra, GYERE EL és TUDD MEG!

Ovisoknak:

Balett előkészítő:

Zümmögő Ház Dorozsma balettA gyermekbalett sport, tánc és játékos testtudat fejlesztés egyben. Segít megtanítani a gyermekeket arra, hogy figyeljen a testére, érezze azt, megtanulja a helyes testtartást. Továbbá fejleszti az összpontosítást, az egyensúlyérzéket és a kitartást. Ajánljuk 3 éves kortól iskolás korig.

Felnőtteknek:

Love Your Belly

A különböző gerinc – és izületi betegségekben szenvedőknek és a szülés után szerzett szétnyílt hasizommal (diastasis) diagnosztizált hölgyeknek nagyon korlátozott mozgásformák állnak rendelkezésükre, hogy fizikai állapotuk ne romoljon. A Hasizomfejlesztő – és regeneráló tréning speciális mozdulatai teljes biztonságban végezhetőek ilyen élethelyzetekben is, hiszen a gyakorlatok végzése alatt a gerincet teljesen tehermentesítjük és célirányosan a hasizmok erősítésére fókuszálunk, kiiktatva minden egyéb kockázati tényezőt.

NIA

Zümmögő Ház Dorozsma NIAA Nia érzékelésen alapuló táncos, holisztikus mozgásprogram, mely egyesíti a keleti és nyugati mozgásformákat, koncepciókat és filozófiákat.

A Nia kilenc különböző mozgásforma harmonikus ötvözete: Jazz dance, Modern tánc, Duncan dance, Thai-chi, Aikido, Tae-kwon-do, Jóga, Alexander Technika és Feldenkrais Módszer.

A táncban a koreográfia adta összerendezettség, míg a szabadtáncban az önkifejezésünk, egyediségünk megélésére van lehetőség. A harcművészetekben megjelenik az erő, a stabilitás, a kitartás és hogy képes vagyok hangot adni akaratomnak. A gyógyító technikák pedig segítenek lelassítani magunkat és megmutatják, hogyan tudunk ellazulttá válni.

Gyógyítólag hat testre-lélekre egyaránt.

Beautyobic:

Zümmögő Ház Dorozsma Beautyrobic

 • Leszámolás a zsírpárnákkal
 • Vékony, lapos has
 • Leszámolás a csípőtáji felesleggel
 • Kerek popsi
 • Méregtelenítés
 • Bőrszépítés-feszesítés
 • Meleg terem
 • Vérpezsdítő zene
 • Magabiztosság fejlesztés
 • Stresszcsökkentés
 • Női energiák aktiválása
 • zsírégető olaj használata
 • cellulit stop

Hogyan épül fel az óra?

Az órán 28-32 fok van, a hasi tájékot speciális zsírégető olajjal kenjük be. Az óra első felében a bemelegítés után végig a csípő, a derék, a hát és a fenék átmozgatása történik! Különböző mozdulatok nagyszámú ismétlése történik. A meleg miatt ezek a mozdulatok semmiképp nem magas intenzitáson történnek. Nincs ugrálás, nincs szökdelés. A gyakorlatok pontos kivitelezése a cél! Az órán nincs koreográfia építés. Ez a szakasz erőteljes zsírégető hatást fejt ki a has és a csípő tájékra. Az óra második felében zsírégető, alakformáló és nyújtó gyakorlatokat végzünk a talajon, mellyel célba vesszük a kar, a combok, a fenék és a has izmait.

Hogyan készülj fel?

• Légy hidratált: igyál sok vizet a nap folyamán
• Ne egyél 2-4 órával az óra előtt semmi nehezet
• Légy kipihent

Mit vegyél fel?

• Kényelmes viselet (úgy, mintha sima aerobik órára jönnél (felső legyen top vagy valami testhezállóbb)), edzőcipő

Mit hozz magaddal?

• Egy üveg vizet
• Törülközőt

Szolgáltatásaink

Zümmögő Miniovi:

Zümmögő Ház Dorozsma MinioviA Zümmögő miniovi egy kreatív óvoda előkészítő, ami családias környezetben immár 3 csoporttal működik a Dorozsma Ház egységeként.

1 éves kortól óvodakezdésig várjuk a gyereket.

Miniovisaink hétköznapjait külön nekik szervezett programok és foglalkozások színesítik, mint például a minden napi Zümmögő hangszeres foglalkozás, a Mocorgó bábos torna, a kézműves foglalkozások, mese és báb programok. Havonta egyszer külön nekik szervezett babakoncerten vehetnek részt, illetve akár minden nap látogathatják a SóbanJó száraz sószobánkat.

Hétköznapok: Hétfőtől péntekig 2-3 vagy 5 napos rendszerben reggel 8-12 óráig fogadjuk a gyerekeket.

Ez idő alatt reggelire pékárút, tízóraira friss gyümölcsöt, zöldségeket kapnak kölessel, bulátával, vagy “pufival”.

A szabad játékidő egy részét minden nap a Dorozsma Ház kertjében töltjük, ahol motorok, biciklik, csúszda, trambulin és homokozó várja a gyerekeket.

Fejlesztések, foglalkozások: A Zümmögő Minioviban minden héten más téma köré épülnek a foglalkozások. Ünnepek, időjárás, aktualitások, állatok és minden terítékre kerül, ami a gyerekeket érdekelheti. A szülőket e-mailben értesítjük a következő két hét várható programjairól. A zenei fejlesztést a mindennapi Zümmögők, komolyzenei babakoncertek biztosítják, a mozgásfejlesztést a Mocorgó Bábos torna és a rendszeres szabadban történő mozgás, és a lelki egészségben segítséget nyújthat igény szerint Dr Geréb Zsuzsa házunk pszichológusa.

Érdeklődni lehet az anita.gtoth@gmail.com email címen, illetve a 0630/6475604-es telefonszámon.

Sóban Jó Sószoba száraz befúvásos sóterápia:

Zümmögő Ház Dorozsma SóbanJóUnod a náthát, az örökös orrfújást? Gyötör az allergia? Ekcémás a bőröd?
Szeretnéd megelőzni az asztma, krupp újbóli kialakulását, a különféle alsó- és felső légúti megbetegedéseket?
Szeretnél természetes körülmények között, mellékhatások nélkül gyógyulni?

Próbáld ki a Sóbanjó Sószoba száraz befújásos sóterápiáját Budapesten a XIV. kerületben egyedüli Sóbanjó sószobánkban.

További információ illetve bejelentkezés: +36709478665

Álomfotó Stúdió

Zümmögő Ház Dorozsma ÁlomfotóDrobilich Timi vagyok, több, mint 20 éve foglalkozok fotózással, 2011-óta fotózom a kismamákat, újszülötteket, kicsiket és nagyokat, szülinaposokat, testvéreket és a családokat együtt. Sok-sok édes kiegészítőim vannak a fotózásokhoz: horgolt ruhák, fonott kosarak, faládák, szülinapos kellékek. Stúdiónkban 5 éve rendezünk tematikus minifotózásokat Valentin naptól egészen karácsonyig. Kérésre zsúrokon és keresztelőkön is vállalunk fotózást.

Időpontfoglalás:  Drobilich Timi: +3620 951 1405

Várunk mindenkit szeretettel!

Művészetterápia:

Valachiné Geréb Zsuzsanna vagyok gyermek és ifjúsági klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, művészetterapeuta, relaxációs és szimbólumterapeuta.

Felnőtt terápiában elsősorban relaxációval, szimbólumterápiával és művészetterápiával foglalkozom. Gyermekeknél dinamikus szemléletű játékterápiát és művészetterápiát alkalmazom.

Hiszem azt, hogy minden ember egyedi, megismételhetetlen és olyam belső erővel, gazdagsággal rendelkezik, mely csak a kibontakoztatásra vár. Személyemről, szemléletemről, a módszerekről bővebben is olvashat honlapomon.

Ha úgy érzi, hogy konzultációs időpontot szeretne, előtte kérem, tájékozódjon; elérhetőségeim, a weboldalon megtalálhatók.

www.muveszetterapia.gerebzsuzsa.wix.com