Angoltudás már óvoda előtt a BabaMamaHázban

Ujvári Andi Varázskert“Good Morning, Andi néni!” köszöntik a gyerekek a Varázskert BabaMamaHáz alapítóját; “Good Morning children!”, jön a válasz. A jelenet bármelyik iskolában megfigyelhető, azonban ezek a gyerekek Ujvári Andreánál a zuglói gyermekközpontban tanulnak angolul.

A tanárnő az English Club vezetőjeként angolórákat ad, kifejezetten baba illetve óvodás gyerekeknek. Vajon ez az iskolai angolórák vetélytársa volna? „Nem” válaszolja Andrea „Mi nem megelőzünk, hanem felkészítünk”

Az ilyen fiatalkorban elkezdett idegennyelv-tanulás előnye, hogy „A gyerekek úgy tanulják meg az angolt, ahogy azt anyanyelvükkel tették” – mondja Andrea –„Játékosan, zenével, mondókákkal és nem a nyelvtanon rágódva.”

Ezen felül az órák kiscsoportosak, legfeljebb 8 gyerekkel, így tisztán hallanak minden szót és megkapják a figyelmet, ha valami nem megy nekik.

Nem számít, hogy a gyerekek még nem tudnak írni-olvasni. Itt az elsődleges a beszéd és a nyelv megértése.

„Az olvasás és írás később jön.” – nyilatkozza a gyermekközpont megálmodója. Először a kérdések az éneklés  és az egyszerű feladatok kerülnek sorra: „A tyúk megeszi a kutyát – igaz vagy hamis?” – kérdezi Andrea. Hamis, persze. Az ismétlések és társítások révén a gyerekek tágítják szókincsüket – ráadásul, ha egy kvíz során kiküldhetik tanárukat a teremből, az csak külön szórakozás.

„A kisgyerekek akcentus nélkül tudnak megtanulni angolul.” A tanárnő ez irányú tapasztalatai az mutatják, hogy a gyerekek nem fogják unni a későbbi (iskolai) angolórákat sem. A Mortimer English Club olyan különleges tananyagot fejlesztett ki, mely összhangban van az iskolai anyaggal és nem előzi meg azt, így később a gyerekek jobban koncentrálhatnak a nyelvtanra.

Ujvári Andrea további csoportokat is szeretne megnyitni. Az oktatás illetve a tagsági díj 9300 FT egy hónapra (ingyenes játszó bérlettel).

A gyerekek minden órát élveznek, hisz körben ülnek, nem padokban és együtt éneklik a „test dalát”, amivel játékosan megtanulhatják a testrészeket. További előnye még ennek az oktatásnak, hogy „Nincs házi feladat sem” – mondja nevetve a BabaMamaHáz vezetője

További információk a www.babamamahaz.hu oldalon.